Data: 2018-05-19 15:06:02
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trybun <c...@j...ru> wrote:
> W dniu 2018-05-17 o 12:40, XL pisze:
>> Trybun <c...@j...ru> wrote:
>>> W dniu 2018-05-16 o 19:37, XL pisze:
>>>> Trybun <c...@j...ru> wrote:
>>>>> W dniu 2018-05-14 o 12:28, d...@g...com pisze:
>>>>>> Przecież cena kefir/mleko jest praktycznie jednakowa, dostępność
>>>>>> jednakowa, a jeżeli chce się produkować codziennie to i tak trzeba mieć z
czego....
>>>>>>
>>>>>> Jaki jest sens w wyważaniu otwartych drzwi ?
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Można recepturę zmienić pod swój smak..
>>>> Choćby.
>>>> I stan dojrzałości skrzepu - czyli właśnie smak.
>>>>
>>>>> W tych ze sklepu nie ma żadnego
>>>>> wyboru.
>>>> Na pewno ani jedno-, ani dwu-, ani trzydniowego tam się nie uświadczy.
>>>> Tylko przyduszone szczelnym zamknięciem przekwaszone grudkowate coś.
>>>>
>>>>
>>>>
>>> No właśnie, a wiec wbrew logice jednak warto.
>> Wbrew logice? To właśnie logika mówi, że warto.
>
> Cena podobno taka sama,
Nie robię kefiru (jogurtu, twarogu, serów twardych dojrzewających, wędlin,
wędzonek, konserw mięsnych i warzywnych - itd.) z oszczędności.
Niekoniecznie wychodzi to taniej, ale nie jest moim celem oszczedność,
tylko zdrowie.
> smak - to już jest rzecz indywidualna. Logika
> mówi że nie warto.
TWOJA.
Moja krzyczy, że warto.
>
>>
>>> Ktoś by równie dobrze mógł
>>> powiedzieć że skarpet ręcznie też się nie opłaca robić, a jednak komu
>>> warto to warto.
>>>
>>>
>> Nikt nikomu nie zabrania noszenia powszechnej chińszczyzny. Pozostałych
>> może być kiedyś stać na recznie robione skarpety z wełny alpaki...
>>
>
> Jaki z tego morał?
>
>
Tylko nieliczni doceniają to, co dobre. Dla pozostałych jest ,,kefir" na
sklepowej półce.
--
XL
|