Data: 2005-11-10 21:09:24
Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Igor" <i...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
news:11n7avh6puckr21@corp.supernews.com...
> Maciek wrote:
> >>kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
> >>opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
> >
> > Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie mają
> > opiekaczy w wyposażeniu.
> >
> >
> No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica :)
>
> MB
No niekoniecznie.
Mianowicie: pokrój kiełbasę na kawałki 10-15 cm. Nakrój je według uznania.
Na blasze poukładaj krążki cebuli a na nich kiełbasę. Możesz ją opruszyć
przyprawą do grilla. Tak przygotowaną mieszankę pakujesz do pieca i
zapiekasz w tempereaturze 160-180 C przez 30-40 minut. Najlepiej doglądać
dzieło i kupić nie za suchą kiełbasę, tzn, taką bardziej tłustą.
Powodzenia.
Pozdrawiam
Igor
|