Data: 2005-11-10 21:11:27
Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Igor" <i...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Igor" <i...@1...pl> napisał w wiadomości
news:dl0cp4$6i9$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
> news:11n7avh6puckr21@corp.supernews.com...
> > Maciek wrote:
> > >>kielbase sparz we wrzatku, az bedzie ciepla na wylot, i wloz pod
> > >>opiekacz na dwie trzy minuty przed podaniem.
> > >
> > > Problem w tym ,że polskie kuchenki w odróżnieniu od angielskich nie
mają
> > > opiekaczy w wyposażeniu.
> > >
> > >
> > No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica
:)
> >
> > MB
> No niekoniecznie.
> Mianowicie: pokrój kiełbasę na kawałki 10-15 cm. Nakrój je według uznania.
> Na blasze poukładaj krążki cebuli a na nich kiełbasę. Możesz ją opruszyć
> przyprawą do grilla. Tak przygotowaną mieszankę pakujesz do pieca i
> zapiekasz w tempereaturze 160-180 C przez 30-40 minut. Najlepiej doglądać
> dzieło i kupić nie za suchą kiełbasę, tzn, taką bardziej tłustą.
> Powodzenia.
> Pozdrawiam
> Igor
Przy okazji dodam , że z pieca niegdy nie uzyskasz aromatu grilla. Bez dymu
kiełbaska się upiecze lecz nie nabierze aromatu wędzarniczego.
Pozdrawiam
Igor
|