Data: 2005-11-10 21:47:13
Temat: Re: Kiełbaski z piekarnika - jak?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Igor" <i...@1...pl> napisał w wiadomości
news:dl0csv$6sc$1@news.onet.pl...
> > > No to musisz poczekac do lata albo obsmazac na patelni. Albo lutownica
> :)
> > >
> > > MB
> > No niekoniecznie.
> > Mianowicie: pokrój kiełbasę na kawałki 10-15 cm. Nakrój je według
uznania.
> > Na blasze poukładaj krążki cebuli a na nich kiełbasę. Możesz ją opruszyć
> > przyprawą do grilla. Tak przygotowaną mieszankę pakujesz do pieca i
> > zapiekasz w tempereaturze 160-180 C przez 30-40 minut. Najlepiej
doglądać
> > dzieło i kupić nie za suchą kiełbasę, tzn, taką bardziej tłustą.
> > Powodzenia.
> > Pozdrawiam
> > Igor
> Przy okazji dodam , że z pieca niegdy nie uzyskasz aromatu grilla. Bez
dymu
> kiełbaska się upiecze lecz nie nabierze aromatu wędzarniczego.
> Pozdrawiam
> Igor
>
lepiej uzyc naczynia do zapiekania...
cebule na dno i owszem..ale miło podlac ją piwkiem... przepis kiedys był...
na dno mozna zastosowac tez :
ziemniaki w plasterkach..pod koniec pieczenia mozna wszystko polac
śmietana...
kapuste kiszoną ..warstwa na spód naczynia i piec poprostu...
najpierw przykryte a potem odkryte coby sie kiełbasa zrumiieniła
Marek
|