Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kombucha. Re: Kombucha.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kombucha.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!peer02.fr7!news.highwinds-media.com!newsfee
d.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news
.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Tue, 13 Oct 2015 13:31:58 +0200 (CEST)
From: XL <i...@g...pl>
References: <11t1um858tvpy.1g8gwi3eev7be$.dlg@40tude.net>
<muum19$i4$1@node1.news.atman.pl> <s...@t...dom.local>
<mv13ic$2kg$1@node2.news.atman.pl>
<56141525$0$27526$65785112@news.neostrada.pl>
<mv15js$4m9$1@node2.news.atman.pl>
<56141c99$0$8366$65785112@news.neostrada.pl>
<mv18cp$7j9$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mv1c5n$bf8$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mv3rhi$ote$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5617d6c1$0$605$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Kombucha.
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Organization: news.neostrada.pl
X-Newsreader: PiaoHong.Usenet.Client.Free:1.65
Lines: 35
Message-ID: <561cebae$0$8386$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 79.191.104.126
X-Trace: 1444735919 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 8386 79.191.104.126:34375
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2662
X-Received-Body-CRC: 817045135
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366640
Ukryj nagłówki

Qrczak <q...@q...pl> Wrote in message:
> Dnia 2015-10-08 21:31, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>> @ pisze:
>>
>>>>> "Cukier krzepi" to haslo z czasow, kiedy jeszcze nie bylo wiadome jak
>>>>> szkodzi, a sam cukier nie byl wpychany we wszystkie mozliwe produkty,
>>>>> lacznie z... wedlinami.
>>>>> Obecnie cukier jest niemal we wszystkich produktach - co robi np. w
>>>>> wedlinach, nie wiem.
>>>>
>>>> Mam wrażenie, że jakoś je suplementuje i przybliża ich smak do pożądanego
>>>> przez nabywców. Łapa niedźwiedzia w miodzie nie wydaje mi się czymś bardzo
>>>> niezwykłym. Kiedyś jadano, a teraz mniej, ale to z uwagi na niedobory na
>>>> odcinku zaopatrzenia w niedźwiedzie, a nie w miód. Cukier był przez czas
>>>> jakiś produktem od miodu droższym, trudniej dostępnym, nabywanym w
>>>> aptekach i uznanym za lekarstwo. Nie dziwi mnie, że gdy spowszedniał
>>>> i potaniał, stał się obecnym wszędzie.
>>>
>>> Mnie jednak dziwi.
>>> Zwlaszcza jego obecnosc tam, gdzie "tradycyjnie" nie powien byc.
>
> Cukier w kiełbasie jest z takiego samego powodu, co sól w ciastkach.


No nie tylko. Jest on dodatkiem funkcjonalnym do peklowania,
poprawiając kolor i strukturę mięsa. W solance następuje
utlenianie cukru, przez co pozbawia on ją zbędnego tlenu,
wpływającego rozwój mikroorganizmów powodujących
psucie.
--
XL


----Android NewsGroup Reader----
http://usenet.sinaapp.com/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.10 XL
13.10 Pszemol
13.10 Ikselka
14.10 XL
14.10 Pszemol
15.10 XL
16.10 Pszemol
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6