Data: 2014-01-16 10:40:18
Temat: Re: Kompot sfermentował...
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anai wrote:
> W dniu 15.01.2014 23:36, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 15 Jan 2014 22:19:20 +0100, Anai napisał(a):
>>
>>> ... z przerażeniem dziś odkryłam co powyżej :/
>>> Brzoskwiniowy...
>>> Da się toto jakoś uratować, czy wyciepać wszystko do śmieci, coby
>>> rodziny nie wytruć a w najlepszym wypadku nie upić?
>>
>> E tam zaraz wytruć.
>> Jakbyś miała tego dużo, to bym Ci poradziła dokończyć i odpędzić albo
>> ocet zrobić, bo to nie wiadomo, jaka to fermentacja obecnie tam króluje
>> ;-PPP
>>
> No trochę mam - bo to słoiki ponad 2 litrowe i będzie ich kilka, dlatego
> trochę mi ich żal i stąd moje pytanie :)
> Gdyby chodziło o 1-2 słoiki 0,9 l to bym se nimi głowy nie zawracała.
Dorzuć drożdże winiarskie, trochę cukru daj rurkę fermentacyjną - jak nie
ruszy, to wyrzucić zawsze zdążysz:-)
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|