Data: 2014-01-16 16:22:48
Temat: Re: Kompot sfermentował...
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>>> bo to masz może dać ocet.
>>>> I trudno ci będzie liczyć wodę i cukier i kwas,
>>>> bo nie wiesz ile czego masz.
>>>
>>> Octowanie akurat zależy od dostępu powietrza, a nie od jakości drożdży.
>>
>> Od mikroba pszywianego powietszem.
>> O jakość nie idzie, tylko o gatunek drożdży, inne są do wiśni, inne do
>> słabszego wina.
>> Inne drożdże żyją w większym stężeniu alkoholu, inne w słabszym.
>
> Ale mikroby od octu - tylko w obecności tlenu 3-)
W gąsiorku też jest dostep powietsza, mimo wąskiej szyjki, w środku zostawia
się sporo wolnego miejsca, nie można napełnić "pod korek".
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
|