Data: 2015-07-14 10:56:44
Temat: Re:Krem do tarty
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL <i...@g...pl> Wrote in message:
> XL <i...@g...pl> Wrote in message:
>> FEniks <x...@p...fm> Wrote in message:
>>> Jaki robicie krem do tarty pod owoce?
>>> Sam budyń domowej roboty - za gęsty lub ciągnący się.
>>> Budyniowy (czyli jw. ale z dodatkiem masła lub gęstej śmietany) - pod
>>> owocami robi się z kolei zbyt rzadki i wypływa.
>>> Generalnie ciężko wypośrodkować.
>>> Co innego można zastosować pod świeże owoce?
>>> W internetach ludzie kombinują kremy z mascarpone - sprawdza się toto?
>>>
>>> Ewa
>>>
>>
>> A fe te masła! Za ciężkie pod owoce. Zrób
>> bitą śmietanę i zmieszaj
>> z serkiem mascarpone, oczywiście do tego ekstrakt z wanilii i
>> cukier puder. Poezja.
>
>
> http://cupcakefactory.pl/tarta-z-kremem-mascarpone-i
-owocami/
> Robię krem dokładnie tak jak w powyższym linku, jest lekki,
> puszysty i dobrze utrzymuje owoce, nie jest lepką, tłustą
> papatuchą, jak ten cukierniczy maślany.
...który dobry jest może do ciężkich tortów, ale jako towarzystwo
dla owoców przyprawia mnie wręcz o mdłości i nawet utytułowany
kucharz z takim zestawieniem nie jest dla mnie lepszy niż pomoc
kuchenna.
--
XL
|