Data: 2015-07-14 10:38:29
Temat: Re: Krem do tarty
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .07.2015 o 10:34 bbjk <a...@b...cc> pisze:
> W dniu 2015-07-14 o 10:14, Trefniś pisze:
>
>> Kiedy owoce świeże, wszelkie "kremy" to rzeczywiście lekki zgrzyt.
>>
>> Postawiony "pod ścianą" stawiałbym jednak na sos z używanych owoców
>> (czyli bez "obcych" dodatków).
> [...]
>> Podobnie można ze śmietany kremówki wykonać sos - ubijamy lekko do
>> konsystencji gęstej śmietany.
>
> To, o czym piszesz, jest dobre do biszkoptu, do kruchego, Ewa pisała o
> tarcie, nie bardzo, bo ciasto namięka od sosu.
Pisałem wyraźnie:
'ma ledwie "zwilżać" resztę owoców, ale nie spływać'
Ale jeśli zrobisz źle - spłynie jak w biszkopt.
>
> W sumie każdy robi, co i jak chce, a Ewa wybierze sobie odpowiednią dla
> siebie propozycję.
Miałaś wątpliwości co do tego?
--
Trefniś
|