Data: 2015-07-14 10:36:21
Temat: Re:Krem do tarty
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL <i...@g...pl> Wrote in message:
> FEniks <x...@p...fm> Wrote in message:
>> Jaki robicie krem do tarty pod owoce?
>> Sam budyń domowej roboty - za gęsty lub ciągnący się.
>> Budyniowy (czyli jw. ale z dodatkiem masła lub gęstej śmietany) - pod
>> owocami robi się z kolei zbyt rzadki i wypływa.
>> Generalnie ciężko wypośrodkować.
>> Co innego można zastosować pod świeże owoce?
>> W internetach ludzie kombinują kremy z mascarpone - sprawdza się toto?
>>
>> Ewa
>>
>
> A fe te masła! Za ciężkie pod owoce. Zrób
> bitą śmietanę i zmieszaj
> z serkiem mascarpone, oczywiście do tego ekstrakt z wanilii i
> cukier puder. Poezja.
http://cupcakefactory.pl/tarta-z-kremem-mascarpone-i
-owocami/
Robię krem dokładnie tak jak w powyższym linku, jest lekki,
puszysty i dobrze utrzymuje owoce, nie jest lepką, tłustą
papatuchą, jak ten cukierniczy maślany.
--
XL
|