Data: 2004-04-13 15:38:15
Temat: Re: Krem do tortu
Od: Nessie <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Koko-sanka wrote:
> Każdy robi krem taki na jaki ma ochotę, moja mama robi krem z masła i jaj,
> ja natomiast uważam, że taki krem jest paskudny za tłusty i za słodki,
Otóż to! Popieram w 100%. Nie pamiętam, jakie kremy robiła moja mama,
nie żyje już od dawna, ale ja sama po prostu nie lubię słodyczy zbyt
tłustych. Brr! Mnie nie smakuje nawet bita śmietana zrobiona ze
śmietanki 36% - wolę z 30%. Torty z klasycznym kremem jawią mi się jako
pocisk artyleryjski ciężkiego kalibru.
A krem budyniowy - u mnie w domu mówi się o nim "karpatkowy" - lubię i
tyle :) Zwłaszcza z płatkami migdałowymi.
Nessie
|