Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kto zna włoski? - babeczki amoniaczkowe Re: Kto zna włoski? - babeczki amoniaczkowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kto zna włoski? - babeczki amoniaczkowe

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.germany.com!newsfe
ed.utanet.at!newsfeed01.chello.at!newsfeed02.chello.at!news.chello.pl.POSTED!no
t-for-mail
Reply-To: "Agata Mryczko" <a...@w...pl>
From: "Agata Mryczko" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <dfsdoc$rvq$1@inews.gazeta.pl>
Subject: Re: Kto zna włoski? - babeczki amoniaczkowe
Date: Fri, 9 Sep 2005 19:46:54 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Message-ID: <816fb$4321c96d$540ae472$14370@news.chello.pl>
X-Complaints-To: a...@c...pl
Organization: chello.pl
Lines: 41
NNTP-Posting-Host: 84.10.228.114 (84.10.228.114)
NNTP-Posting-Date: Fri, 09 Sep 2005 19:42:05 +0200
X-Trace: 816fb4321c96df1af41d714370
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:247741
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Akulka" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dfsdoc$rvq$1@inews.gazeta.pl...
> Witam dostałam kiedyś takie opakowanie podwójne opakowanie amoniaku z
> przepisem, ale włoskiego nie kumam. Może ktoś pomoże??
>
> DOLCETTI TRADIZIONALI
>
> 1 kg farina (mąka?),
> 250 g di zucherro (cukru)
> 4 uova (jaja)
> 200 g di olio d'oliva (oleju z oliwek)
> 100 g di latte (mleka?)
> scorza di limmone grattugiato (starkowana skórka z cytryny?)
> 20 g di ammoniaca per dolci (amoniaku)
>
> No i schody:
> Stendete la farina a corona, aggiungete gli integrenti e l'ammoniaca
sciolta
> precedentemente nel latte intiepidito. Impastate.
> Se il composo risultasse troppo duro aggiungete ancora up po' di latte.
> Create dei biscotti nella forma desiderata alti circa 1/2 cm, spolverate
con
> zucchero e cuocete in forno a 180oC.

Wysypcie make dodajcie skladniki i proszek (sode)rozpuszczony w ostudzonym
mleku. Zagniesc.Jesli w rezultacie powstanie zbyt twarde ciasto dodac jeszce
troche mleka. Stworzcie ciasteczka (biszkopciki) w ksztalcie oczekiwanym,
wysokie na ok, 1/2cm, posypcie cukrem i zapieczcie w piakarniku w 180C.


to tak pi razy oko;)



--
pozdrawiam cieplutko
**agatka**



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.09 Lukasz Koziol
09.09 Agata Mryczko
09.09 medea
09.09 JerzyN
09.09 Akulka
09.09 Akulka
09.09 Akulka
09.09 Akulka
09.09 Akulka
09.09 Akulka
10.09 JerzyN
10.09 Akulka
10.09 JerzyN
10.09 jarma1
11.09 walkie!
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?