Data: 2017-06-11 18:18:54
Temat: Re: Lepienie pierogów.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .06.2017 o 17:34 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> tandoori.curry <t...@g...com> wrote:
>>> Witam wszystkich,
>>>
>>> próbowałem ostatnio kleic pierogi z mięsem ale spora częśc otworzyła sie
>>> podczas gotowania. Jak sądzicie od czego to zależy i na co należy
>>> zwrócić uwagę ? Być może jest jakaś sztuczka której nie znam....))
>>
>> Jest. Przed sklejeniem brzeg każdego pieroga lekko posmarować białkiem,
>> którego niewielką ilość warto w tym celu zostawić na spodeczku, przed
>> dodaniem jaja do ciasta.
>> Żaden pieróg się nie rozklei.
>
> Jajko w cieście na pierogi jest IMHO zbędne.
> To _nie_ jest makaron.
>
JA dodaję. Nie interesuje mnie YO.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|