Data: 2004-06-08 06:34:47
Temat: Re: MIOD dlaczego sie krystalizuje
Od: "Gusiek" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:40c4f12f.5037803@news.tpi.pl...
> On Mon, 07 Jun 2004 12:15:10 +0200, Waldemar Krzok
> <w...@u...fu-berlin.de> wrote:
>
> No nie tylko. Sklepowy na ogol dlatego sie nie krystalizuje ze zostal
> w procesie konfekcjonowania przegrzany - na cieplo latwiej sie do
> sloikow rozlewa, maszyna szybciej pracowac moze... A ze po nadmiernym
> (a zazwyczaj JEST to nadmierne) przegrzaniu miod warty jest tyle ile
> syrop cukrowy inwertowany to juz nie producenta sloikowanego miodu
> zmartwienie.
Toć przecie mówię ;)
|