Data: 2016-12-21 02:57:45
Temat: Re: Majonez
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-12-21 o 02:29, Ikselka pisze:
> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>> W dniu 2016-12-20 o 18:49, Ikselka pisze:
>>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>>> W dniu 2016-12-19 o 23:00, Ikselka pisze:
>>>>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>>>>
>>>>>> Na oleju ryb nie smażysz?
>>>>> Na oleju także. Zależy jakie i do czego.
>>>> Nie zabardzo lubię ryby, to rzadko smażę, ale jak smażę to na
>>>> słonecznikowym.
>>>>
>>> Słonecznikowy
>>> Jest przezroczysty. ma jasnożółty kolor, łagodny smak i zapach. Przeważają
>>> w nim cenne kwasy tłuszczowe typu omega-6. Zawiera największą ilość
>>> witaminy E spośród wszystkich olejów (więcej niż oliwa!). Za to jest w nim
>>> tylko śladowa ilość kwasów omega-3. Doskonały do sałatek i sosów. Można
>>> używać go do gotowania i duszenia, ale nie wolno podgrzewać powyżej 100?C,
>>> dlatego nie nadaje się do pieczenia i długiego smażenia.
>>> http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia
/oleje-ktory-olej-jest-najzdrowszy-i-jak-uzywac-olej
ow_34969.html
>>>
>>>
>> Ja już nie wierzę w te poradniki żywieniowe. Raczej z przymróżeniem oka.
>> Mój żołądek mi nie wysyla sygnalów, że to jest be.
>>
> Bo nie chodzi o dolegliwości żołądkowe.
>
Przecież większość tu ludzi dodaje olej do pieczenia.
Ja do pieczenia nie dodaję. ponadto juz była jedna taka mundra , która
napisała w gazecie artykuł o kawie, że rzekomo jest szkodliwa dla
zdrowia, a szczególnie na serce. a okazało się, że jest zupełnie odwrotnie.
Mundrzy naulowcy dla szmalu napisali, że margaryna jest zdrowa i przez
tę margarynę i pochodne masła mamy masę upasionych kobiet, wręcz
potworów. Trzeba jeść nieprzetworzone masełko i spożywać prawdziwego
nierakotwórczego oleju (nie rzepakowego). To jest moje zdanie. Jak
jutro albo za 50 lat umrę to znaczy, że takie było moje przeznaczennie.
Wszyscy kiedyś umrą. Jedni na to inni na tamto i mnie to za
przeproszeniem wisi i powiewa.
--
animka
|