Data: 2016-12-21 02:29:56
Temat: Re: Majonez
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
> W dniu 2016-12-20 o 18:49, Ikselka pisze:
>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>> W dniu 2016-12-19 o 23:00, Ikselka pisze:
>>>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>>>
>>>>> Na oleju ryb nie smażysz?
>>>> Na oleju także. Zależy jakie i do czego.
>>> Nie zabardzo lubię ryby, to rzadko smażę, ale jak smażę to na
>>> słonecznikowym.
>>>
>> Słonecznikowy
>> Jest przezroczysty. ma jasnożółty kolor, łagodny smak i zapach. Przeważają
>> w nim cenne kwasy tłuszczowe typu omega-6. Zawiera największą ilość
>> witaminy E spośród wszystkich olejów (więcej niż oliwa!). Za to jest w nim
>> tylko śladowa ilość kwasów omega-3. Doskonały do sałatek i sosów. Można
>> używać go do gotowania i duszenia, ale nie wolno podgrzewać powyżej 100?C,
>> dlatego nie nadaje się do pieczenia i długiego smażenia.
>> http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia
/oleje-ktory-olej-jest-najzdrowszy-i-jak-uzywac-olej
ow_34969.html
>>
>>
> Ja już nie wierzę w te poradniki żywieniowe. Raczej z przymróżeniem oka.
> Mój żołądek mi nie wysyla sygnalów, że to jest be.
>
Bo nie chodzi o dolegliwości żołądkowe.
--
XL
|