Data: 2016-12-20 20:28:43
Temat: Re: Majonez
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-12-20 o 18:49, Ikselka pisze:
> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>> W dniu 2016-12-19 o 23:00, Ikselka pisze:
>>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>>
>>>> Na oleju ryb nie smażysz?
>>> Na oleju także. Zależy jakie i do czego.
>> Nie zabardzo lubię ryby, to rzadko smażę, ale jak smażę to na
>> słonecznikowym.
>>
> Słonecznikowy
> Jest przezroczysty. ma jasnożółty kolor, łagodny smak i zapach. Przeważają
> w nim cenne kwasy tłuszczowe typu omega-6. Zawiera największą ilość
> witaminy E spośród wszystkich olejów (więcej niż oliwa!). Za to jest w nim
> tylko śladowa ilość kwasów omega-3. Doskonały do sałatek i sosów. Można
> używać go do gotowania i duszenia, ale nie wolno podgrzewać powyżej 100?C,
> dlatego nie nadaje się do pieczenia i długiego smażenia.
> http://m.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia
/oleje-ktory-olej-jest-najzdrowszy-i-jak-uzywac-olej
ow_34969.html
>
>
Ja już nie wierzę w te poradniki żywieniowe. Raczej z przymróżeniem oka.
Mój żołądek mi nie wysyla sygnalów, że to jest be.
--
animka
|