Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt
-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:MV/UIv2TZQaR1WzptEM5d1IRHDI=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <58c44522$0$5164$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Majonez
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <584a98f4$0$15191$65785112@news.neostrada.pl>
<58bddc67$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
<58bea849$0$654$65785112@news.neostrada.pl>
<58becea9$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
<58c31f30$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 11 Mar 2017 18:42:42 GMT
Lines: 34
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.227.43
X-Trace: 1489257762 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5164 79.185.227.43:60945
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:375753
Ukryj nagłówki
Akarm <a...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-03-07 o 16:15, Akarm pisze:
>> dotąd zawsze mi wychodził, bez względu na
>> to, co brałem z lodówki.
>
> No i dzisiaj znowu pech.
> Znów mi wyszedł rozbełtany olej z jajkiem. :(
> No to zabrałem się do roboty ponownie i ten nowy zaczął wychodzić. Zatem
> rozdzieliłem na dwie części i do jednej dolałem połowę tego wcześniej
> rozbełtanego - wyszło. Do drugiej części dolałem i zonk - też się
> zwarzył. No dobra, mam 3/4 litra dobrego i drugie 3/4 litra zwarzonego
> majonezu, pogodziłem się z wylaniem tej części. :( Ale jeszcze do
> części udanej postanowiłem dodać cytryny... I tak! Też się wszystko
> rozbełtało! :/
> W tym momencie przypomniałem sobie o moim KitchenAid i postanowiłem
> wykorzystać go po raz pierwszy do majonezu. Zamontowałem trzepaczkę, do
> dzieży wrzuciłem żółtko, musztardę, kiedy trochę się roztarło dodałem
> trochę oleju i za chwilę pozostałe półtora litra zwarzonego towaru.
> Uff... Teraz mam dwulitrowy zapas pysznego majonezu.
> Jak znalazł na urodzinową imprezę za tydzień. :)
To chyba podasz go w pucharkach, bo inaczej nie wyobrażam sobie efektywnego
rozdysponowania tej ilości.
Nb. - nie boisz się salmonelli? Przy tak licznej pod względem gości
imprezie (sądząc z ilości majonezu) w razie zakażenia możesz narazić wiele
osób.
> Ale nadal nie wiem, dlaczego szlag trafił robotę ręcznym blenderem?
> Żona z rozbawieniem coś wspomniała o okresie u kobiet.
Na przyszłość ją zapytaj o stadium cyklu - zanim zaczniesz produkcję.
--
XL
|