Data: 2017-10-17 22:32:23
Temat: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 17.10.2017 o 22:26, Jarosław Sokołowski pisze:
>
> Otóż to. Mam tak samo. Masło to surowiec o znaczeniu technologicznym,
> bez szczególnych walorów smakowych. Docenić nie potrafię.
A, to nie tak samo. Ja masło bardzo cenię ze względu na walory smakowe.
Mogę jeść chleb z samym masłem. Ale mnie w zupełności wystarczy masło z
Mlekovity. Natomiast masło prosto ze wsi, które pamiętam z czasów
dzieciństwa, albo masło z targowiska od tzw. baby, kwaskowate i trącące
krową, to nie dla mnie.
BTW Zamiast snuć dociekania, czy jest ten karagen w maśle czy nie,
zadałam pytanie bezpośrednio producentowi. Ciekawe, czy i co odpowie.
Ewa
|