Data: 2017-09-24 12:47:04
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>> samya pisze:
>>>
>>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>>
>>>> A to tez zalezy czego :)
>>>
>>> Martwą naturę można na przykład.
>>>
>>
>> Kilka namalowałam - a Ty?
>> LOL
>
> Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
> Chętnie obejrzymy!
>
Za mało w nich "szacunku dla ludzi" - więc nie mogę.
:->
--
XL
|