Data: 2017-09-24 12:31:31
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2017 o 12:22 XL <i...@g...pl> pisze:
> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>> samya pisze:
>>
>>>> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
>>>> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
>>>> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
>>>> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
>>>> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
>>>> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
>>>> ten jest dobry, ale do malowania.
>>>
>>> A to tez zalezy czego :)
>>
>> Martwą naturę można na przykład.
>>
>
> Kilka namalowałam - a Ty?
> LOL
Zarzuć zdjęcia tam, gdzie twój robot Philipsa :)
Chętnie obejrzymy!
--
Trefniś
|