Data: 2011-12-18 20:19:47
Temat: Re: Mrożenie pasztecikow
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1thtcpvr9o63$.cfp6ag8kves9.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 17 Dec 2011 16:06:44 +0100, Justyna Vicky S. napisał(a):
>
>> Czy paszteciki z ciasta francuskiego mogę spokojnie zamrozić? Upieczone i
>> wystudzone oczywiście.
>
> Skoro "fabryczne" mrożone ciasto francuskie jest powszechnie dostępne w
> sklepach, to dlaczego nie można zamrozić wlasnego.
Pewnie można. Aczkolwiek nie jestem na etapie robienia wlasnego ciasta
francuskiego :) Jeszcze mnie na to nie natchnęło ;)
Korzystam z mrożonego gotowca i tylko nadzienie robię własne. Też w sumie
pierwszy raz. Ale chcę upiec i zamrozić paszteciki, bo do wigilii to one
raczej nie powinny w lodówce leżeć. A do nowego roku tym bardziej.
Zwłaszcza, że chciałam zrobić trochę więcej od razu, żeby później mieć mniej
roboty.
Pozdrawiam
--
Justyna Vicky S.
|