Data: 2011-12-18 20:32:26
Temat: Re: Mrożenie pasztecikow
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL wrote:
> Dnia Sat, 17 Dec 2011 16:06:44 +0100, Justyna Vicky S. napisał(a):
>
>> Czy paszteciki z ciasta francuskiego mogę spokojnie zamrozić? Upieczone i
>> wystudzone oczywiście.
>
> Skoro "fabryczne" mrożone ciasto francuskie jest powszechnie dostępne w
> sklepach, to dlaczego nie można zamrozić wlasnego.
W ogólności nie jest to takie proste, bo fabrycznie zamraża się w bardzo
niskiej temperaturze w kilka sekund. W domu nie ma się na ogół ciekłego
azotu ani nawet zamrażarki -70°C. W przypadku ciasta francuskiego z
pasztecikami z dość twardym nadzieniem wystarczy jednak normalna zamrażarka.
Byle nie za dużo za jednym zamachem.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|