Data: 2016-03-05 19:59:57
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 5 Mar 2016 10:05:23 -0600, Pszemol napisał(a):
> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
> news:slrnndlv9k.6h4.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>> Qrczak pisze:
>>
>>>> Teraz aż tak tłustych wędlin się nie widuje, pod tym względem
>>>> nastąpiła duża poprawa.
>>>
>>> Tak. Cały tłuszcz z otoczki został wprasowany w "szyneczkę".
>>
>> Wciąż jednak dostępne są takie, których nikt nie prasowł, wszystko
>> widać z osobna, można wręcz świńską anatomię studiować.
>
> Raczej część tej anatomii, bo skóry i tłuszcz podskórny odkroili już...
Nie "odkroili", bo nie mieli czego. Dziś już się nie hoduje świń z grubą
słoniną, a i hodowane są zupełnie inne rasy świń, zupełnie inaczej karmione
- amerykanska kukurydza forever - słonina out.
|