Data: 2016-03-05 20:04:20
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:56db2226$0$657$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Ja też w dzieciństwie lubiłem szynkę konserwową. Część powodów mojego
>>>> lubienia pamiętam do dzisiaj -- w takim kwadratowym plasterku nie było
>>>> widać, że to kawałek świni. W szynkach tradycyjnych z tamtego okresu
>>>> przeszkadzała mi dwucentymetrowa otoczka tłuszczu. Brrr, tego to ja nie
>>>> znosiłem! Teraz aż tak tłustych wędlin się nie widuje, pod tym względem
>>>> nastąpiła duża poprawa.
>>>
>>> Tak. Cały tłuszcz z otoczki został wprasowany w "szyneczkę".
>>
>> Mniam, mniam - może dlatego taka dobra?
>> I ten mniam, mniam słony rosołek w postaci galaretki!
>
> A w tej galaretce to pewnie i żelatyna znalazła swoje miejsce. ;)
Może, ale niekoniecznie... przecież wystarczy że długo gotowali
i miała z czego się żelatyna sama zrobić w takim kotle...
|