Data: 2016-03-05 20:53:19
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"stefan" <s...@w...pl> wrote in message
news:nbfckk$sdm$1@node1.news.atman.pl...
> W dniu 2016-03-05 o 13:42, Pszemol pisze:
>
>> Smak to ciekawa rzecz którą chyba ciężko jest oceniać wyrwaną z
>> kontekstu.
>> Jak generalnie był niedostatek wszystkiego to smakowały nam pomarańcze
>> nawet takie zielone, niedojrzałe z Kuby. Teraz bym się takich nie
>> dotknął.
> A przecież sa odmiany pomarańcz, które choć dojrzałe mają zieloną (nawet
> bardzo) skórę. Ot na przykład:
> http://tripwow.tripadvisor.com/tripwow/ta-00cb-d2e0-
17ee
Śliczne :-) Aczkolwiek tamte były blado-żółte, z ledwie-zielonym
kolorkiem przy ogonku...
> PS. gdy robię w domu karczek długo dojrzewający (mięso załatwiane
> prywatnie), to z ok 2kilowego kawałka po 2 miesiącach dojrzewania jest
> niecałe 1,5 kilo (o ile uda mi się ocalić przed kochanymi Kolegami i
> niektórymi przedstawicielami rodziny).
A na czym polega to dojrzewanie? Bo chyba coś Ci wysycha...
|