Data: 2016-03-06 02:31:54
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:tvnwtbaft6l8.19pd0j15kohh2$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 5 Mar 2016 16:55:57 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1ihqs85r3dh5u.62ldrz81x0a4.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 15:32:39 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:1pekhob5kxbx0$.1lt8lff3upxom.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Sat, 5 Mar 2016 14:09:50 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Swoją drogą w USA dostępne są parówki wyłącznie wołowe,
>>>>>
>>>>> Chyba w "Twoim" USA.
>>>>
>>>> Nie rozumiem...
>>>
>>> No tym wokoło Ciebie. Bo moja rodzina w Chicago tego nie potwierdza.
>>
>> Nie potwierdza że są dostępne wołowe parówki?
>
> KRĘCISZ. Nie potwierdza, że WYŁĄCZNIE wołowe - jak napisałeś.
> Czyli nie potwierdza, że "(...)w USA dostępne są parówki WYŁĄCZNIE
> wołowe".
>
> Więc wiesz, albo rozmawiamy i odpowiadamy za to, co piszemy, albo po
> prostu
> jesteś dzieciak i nie można od Ciebie oczekiwać czegokolwiek sensownego w
> dyskusji.
Chyba interpretacja zdania w kontekście rozmowy leży i kwiczy... :-)
Co mnie nie dziwi pamiętając rozmowę o pH i cukrze :-))))))
Moją intencją było napisać, że oprócz wieprzowych czy drobiowych
lub mieszanych są też takie wyłącznie wołowe, czytaj "koszerne".
Wydawało mi się że z kontekstu omawiania parówek cielęcych
złożonych z zaledwie 52% mięsa cielęcego, czyli mieszanych,
jasno wynikało że chodzi o parówki z mięsa wołowego i niczego
innego, a nie że w USA nie robią innych parówek tylko wołowe :-)
Ale ok, niech to będzie krytyka konstruktywna - napisz poprawioną
wersję z której usuniesz taką niejednoznaczność :-))
|