Data: 2016-03-06 01:02:55
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 6 Mar 2016 00:25:53 +0100, Jarosław Sokołowski napisał(a):
> Pan Pszemol napisał:
>
>>>>> Ale Azjaci kombimują też odwrotnie. W kuchni Japońskiej (może
>>>>> w innych okolicznych też, nie wiem) stosuje się jako przyprawę
>>>>> gorzką sól magnezową. Wydobytą właśnie z morza, kilkakrotnie
>>>>> krystalizowaną z tego roztworu, który inni po uzyskaniu soli
>>>>> oddają morzu. Co kraj, to obyczaj.
>>>>
>>>> A do jakich potraw oni takiej gorzkiej soli używać lubią?
>>>
>>> Pojęcia nie mam. Jak powiem, że do sojowych, to się pewnie wiele
>>> nie pomylę. Albo że do ryb -- przecież to Japończycy. O, miałem
>>> rację -- https://pl.wikipedia.org/wiki/Nigari -- tak to się nazywa.
>>> Nazwa całkiem mi z głowy wyleciała, choć mnie tym częstowano.
>>
>> Dzięki... czego to się człowiek na tej grupie nie dowie!!! :-)
>
> Nie dowie się niczego i pozostanie tak głupim, jakim był zawsze.
> O ile przyjdzie tu z takim nastawieniem, że wszystek swój czas,
> całą swoją energie przeznaczy na bezproduktywne próby mieszania
> innych ludzi z błotem. Jakby to błoto mogło zakleić otaczającą
> ich pustkę. Takie przypadki też się zdarzają.
To nie mieszaj.
|