Data: 2016-03-06 09:44:08
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2016-03-05 22:51, obywatel stefan uprzejmie donosi:
> W dniu 2016-03-05 o 22:11, Pszemol pisze:
>
>> Czy to jakaś wersja "kruszenia" dziczyzny w zimie za oknem? :-)
>> Tylko czemu ta sól? Czy to właśnie w celu odwodnienia dla konserwacji?
>>
>>> Marzy mi się taka szyneczka rok dojrzewająca, ale to już chyba w innym
>>> miejscu czasoprzestrzeni...
>>
>> Nutka zrezygnowania w Twoim głosie...
> Broń Boże w zimie za oknem, ostatnio robioną trzymałem wiszącą pod
> szafką kuchenną , tak z 60 cm od kuchni elektrycznej czteropalnikowej
> Amica :)
> A co do recepty, to możesz bazować na np tej, tylko trzymaj co najmniej
> miesiąc - jak się da...
> http://smacznapyza.blogspot.com/2015/01/karkowka-sus
zona-z-ponczochy.html
Karkóweczka śliczna, ale ja to raczej zrobię schab lub polędwicę, o, na
przykład tak:
http://smacznapyza.blogspot.com/2014/12/suszony-scha
b-wieprzowy-na-ostro-schab.html
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|