Data: 2016-03-06 14:34:07
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan Pszemol napisał:
>> Acha, jeszcze chciałbym powiedzieć wam, co na temat dojrzewających
>> mięs powiedział mi taki szpenio spod Parmy: Stefano, najważniejsze
>> przy tej robocie sa trzy rzeczy: najlepsze mięso, dobrane przyprawy
>> i czas. bardzo długi czas. No to byłoby na tyle
>
> No, to pewnie dlatego te wędliny takie drogie w sklepach...
> Za cierpliwość trzeba płacić. Słono.
Sztuką jest żeby nie przesolić. Słone oczywiście łatwiej, czyli
bezpieczniej, mniejsze wtedy prawdopodobieństwo zepsucia. Ważne
więc, by mieć właściwą miarę.
Jarek
--
-- Wszystko zależy od korzeni, od tego, jakie korzenie się bierze i do czego
się bierze, i ile się bierze. Nie wolno nic przepieprzyć, przepaprykować,
przecynamonować, przecytrynować, przeangielskozielić, przemuszkat...
|