Data: 2016-03-06 14:39:11
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan Pszemol napisał:
>>>> http://smacznapyza.blogspot.com/2015/01/karkowka-sus
zona-z-ponczochy.html
>>> http://smacznapyza.blogspot.com/2014/12/suszony-scha
b-wieprzowy-na-ostro-schab.html
>>
>> Też dobre ale z doświadczenia wiem, że ten tłuszczyk karczkowy dodaje
>> smaku :)
>
> Obie fotki ładne, ale też jakoś bardziej mi ślinka cieknie na tamten
> tłuszczyk ;-)
>
> A teraz pytanie do Jarka - czy ta polędwica ze zdjęcia powyżej ma Twoim
> zdaniem prawidłową średnicę czy też jest "spuchnięta" zastrzykami?
Też pytanie! To jest kształt i rozmiar anatomiczny schabu, być może lekko
nawet zredukowany w opisanym procesie suszenia. Ani śladu zastrzyków ni
spuchnięcia.
Jarek
--
-- Tak sobie właśnie myślałem... Czerwony... -- mruczał do siebie. -- Mój
ulubiony kolor... A jaki był duży?
-- Prawie taki jak ja.
-- Tak sobie właśnie myślałem. Prawie tak duży jak Prosiaczek -- powiedział
smutno sam do siebie. -- Mój ulubiony rozmiar. Tak, tak.
|