Data: 2016-03-06 14:59:32
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnndoco0.h1g.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Pan Pszemol napisał:
>
>>>>> http://smacznapyza.blogspot.com/2015/01/karkowka-sus
zona-z-ponczochy.html
>>>> http://smacznapyza.blogspot.com/2014/12/suszony-scha
b-wieprzowy-na-ostro-schab.html
>>>
>>> Też dobre ale z doświadczenia wiem, że ten tłuszczyk karczkowy dodaje
>>> smaku :)
>>
>> Obie fotki ładne, ale też jakoś bardziej mi ślinka cieknie na tamten
>> tłuszczyk ;-)
>>
>> A teraz pytanie do Jarka - czy ta polędwica ze zdjęcia powyżej ma Twoim
>> zdaniem prawidłową średnicę czy też jest "spuchnięta" zastrzykami?
>
> Też pytanie! To jest kształt i rozmiar anatomiczny schabu, być może lekko
> nawet zredukowany w opisanym procesie suszenia. Ani śladu zastrzyków
> ni spuchnięcia.
>
> --
> -- Tak sobie właśnie myślałem... Czerwony... -- mruczał do siebie. -- Mój
> ulubiony kolor... A jaki był duży?
> -- Prawie taki jak ja.
> -- Tak sobie właśnie myślałem. Prawie tak duży jak Prosiaczek --
> powiedział
> smutno sam do siebie. -- Mój ulubiony rozmiar. Tak, tak.
Jarku, myślisz że ten akurat był zrobiony z Prosiaczka??? :-)))
|