Data: 2015-07-03 11:51:19
Temat: Re: Ostatni oddech szparagów i witajcie chłodniki
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 03 Jul 2015 11:44:04 +0200, Waldemar napisał(a):
> Am 03.07.2015 um 11:42 schrieb Ikselka:
>> Dnia Fri, 03 Jul 2015 11:21:56 +0200, Waldemar napisał(a):
>>
>>> Kwestia jak się je ugotuje i przyrządzi. Zielone są łatwiejsze do
>>> obróbki, uwielbiam je jako sałatka.
>>
>> A ja w każdej postaci, a najbardziej - przyrządzane niby po włosku, jako
>> składnik dań z makaronem.
>
> Na pizzę też się nadają.
Ba. I na zupę-krem, do jajecznicy, i do wszelkiej "warzywnej patelni".
Wtedy muszą zieloniutkie, al dente - i nie zesmażone, bo wtedy tracą kolor,
objętość, jędrność i gorzknieją.
--
XL
http://www.taniaksiazka.pl/pulapka-gender-karly-kont
ra-orly-wojna-cywilizacji-p-468577.html
http://www.taniaksiazka.pl/libido-dominandi-seks-jak
o-narzedzie-p-427460.html
"Najlepszą metodą kontrolowania ludzi jest ta, która osiąga swe cele,
pozostawiając ich całkowicie nieświadomymi faktu, że podlegają kontroli, a
najlepszą drogą do tego jest systematyczna manipulacja ich pożądaniami."
|