Data: 2015-07-04 19:02:22
Temat: Re: Ostatni oddech szparagów i witajcie chłodniki
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-07-04 18:59, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
> Qrczak pisze:
>
>> Po napisaniu swojego i Waszych późniejszych komentarzach uświadomiłam
>> sobie, jak bardzo wielkiego dokonałam uproszczenia. Wedle kanonu
>> powinien to być bób curry.
>
> A co sobie będziemy żałować: bób qry.
Bardzo mi smakuje taki żal.
>>> Beleco. W opisie jednego z dań było, że z bobu suchego i z zielonego.
>>> Bywało dawniej, że zeszłoroczny bób mielono na mąkę i wypiekano z niego
>>> chleb. Tu jestem już pewien, że dzisiaj tak nie trzeba. Ale niektóre
>>> suche strączkowe dobrze nadają sie do rozgotowania i zrobienia z tego
>>> bazy do sosu. Z bobem nie próbowałem, bo wpółczesnie zjada się go przede
>>> wszystkim na świeżo. Ale soczewica do takich rzeczy nadaje się wybornie.
>>
>> A to nie będzie już dal?
>
> To zależy, czy z tej fuzji strzelamy do celu, czy w dal.
My strzelamy a Bób kule znosi.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|