Data: 2004-04-27 09:37:46
Temat: Re: Panierowanie filetów rybnych
Od: Nessie <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Ladorucka wrote:
> Najwyrazniej tam, gdzie teraz kupuje,
> filety sa prawidlowo zamrozone - tak aby nie zawieraly nadmiernej ilosci
> lodu. Jak ktos slusznie na tej grupie zauwazyl, trudno jest usmazyc lod ;).
Właśnie, właśnie! Bardzo dobrym wyznacznikiem jest cena rybki - kostki
po 7,99 za kg składają się w przeważającej części z lodu :(
Jeżeli w dalszym ciągu nie uda Ci się usmażyć tej ryby na chrupiąco, to
spróbuj kupić świeżą (tzn. niemrożoną). Takie ryby jednak znacznie
łatwiej się smażą. Ja, jako istota o maślanych łapach, ryby mrożone
wykorzystuję wyłącznie do sosu "po grecku" albo pieczarkowo-cebulowego,
czyli nie panieruję i nie przejmuję się, gdy się rozwalą.
Nessie
|