Data: 2003-08-31 20:22:27
Temat: Re: Papryka- jak ją zakonserwować, by nadawała się do lecza?
Od: monika <f...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Gośka napisał:
> Witam,
> niedawno po raz pierwszy zrobiłam leczo, według przepisu znalezionego właśnie
> tu, no i mam mały problem, a chodzi o to, że muszę przynajmniej raz w tygodniu
> robić dzieciakom. Papryka teraz jest tania, ale w zimie jej cena dużo wzrośnie
> i chciałabym ją zakonserwować, ale wydaje mi się że z zalewy octowej nie
> będzie się nadawała do lecza ? Jak to zrobić? zamrozić?
> proszę o pomoc.
> pozdrawiam Goska
>
Moje dzieci niestety nie chcą jeść lecza z papryką konserwową, więc albo
w zezonie na paprykę robię wielki gar lecza i po prostu mrożę porcjami,
albo (jeśli nie mam wszystkich składników) mrożę sam sos pomidorowy z
papryką i poźniej dodaję do reszty. Mrożenia samej papryki nie
próbowałam. Pozdrowienia Monika
|