Data: 2006-06-22 05:48:56
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kiełbasy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-237D87.07370222062006@news.gazeta.pl...
> In article <3627827416$20060621195913@ewcia.kloups>,
> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
>
>
>> > W warunkach domowych pastryzacja w ogóle raczej nie jest możliwa.
>>
>>
>> Pasteryzacja jest podgrzaniem do 65° stopni, wydaje mi sie to mozliwe
>> w warunkach domowych...
>>
>>
>> Ewcia
>
> Pasteryzacja polega na krótkotrwałym podgrzaniu produktu w całej jego
> objętości do temperatury powyźej 65 stopni, ale na tyle niskiej, by nie
> zmienić jego własności organoleptycznych. Spróbuj to pawidłowo wykonać w
> warunkach domowych.
>
> Władysław
W mikrofalówce.
|