Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!weretis.net!feeder7.news.weretis.net!news.mixmin.net!aioe
.org!.POSTED.B8JZpKwiv4VIMQnkt8NYuA.user.gioia.aioe.org!not-for-mail
From: Wiesiaczek <c...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Patelnia. Tak dla jaj
Date: Wed, 25 Sep 2019 18:09:05 +0200
Organization: Aioe.org NNTP Server
Lines: 57
Message-ID: <qmfvvi$1a6j$1@gioia.aioe.org>
References: <4...@g...com>
<5d83fd5e$0$525$65785112@news.neostrada.pl>
<5d84ca76$0$525$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<5d89ed6a$0$17362$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<5d89fa07$0$17353$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home> <bZwiF.331995$cY.203449@fx07.ams1>
<5...@g...com>
<o...@t...home> <hgKiF.224715$AS3.16502@fx19.ams1>
NNTP-Posting-Host: B8JZpKwiv4VIMQnkt8NYuA.user.gioia.aioe.org
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@a...org
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:60.0) Gecko/20100101
Thunderbird/60.7.1
Content-Language: pl-PL
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381998
Ukryj nagłówki
W dniu 25.09.2019 o 15:50, Marcin Debowski pisze:
> On 2019-09-25, Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .09.2019 o 11:54 <d...@g...com> pisze:
>>
>>> On Wednesday, September 25, 2019 at 12:42:16 AM UTC+2, Marcin Debowski
>>> wrote:
>>
>>>> A z jakimi dodatkami robicie? Grzyby, pomidory cebula? Z mięsnych co
>>>> poza boczkiem?
>>
>>> z jaj bez pieczątek.
>>>
>>
>> :)
>> Trzeba dokładnie obejrzeć takie jajka, bo "baba" potrafi próbować wywabić
>> pieczątkę.
>> Niektórzy wąchają jajka pod kątem zapachu mięty, pasta do zębów ładnie
>> ściera tusz.
>>
>> Ale jajka "spod szczęśliwej kury" są smaczniejsze, nawet jeśli to jest
>> oparte wyłącznie na wierze.
>>
>> Przypomniałem sobie o jajecznicy z dodatkiem sera feta. Smaczne, ale
>> trzeba uważać z ilością, bo słone.
>> Oczywiście rozgnieciony ser musi być lekko widoczny, nie mieszać zbyt
>> dokładnie.
>>
>> Na upartego może być ser "typu feta".
>
> Narobiłeś mi smaka tymi kurkami, a tu przypomniałeś, że zdarzało mi się
> też kiedyś robić i z żółtym serem (dodawanym jako tarty rzecz jasna w
> czasie mieszania). Feta również wydaje się dobrze pasować i jeszcze
> spróbowałbym do tego pomidory. Tylko faktycznie trzeba uważać z solą,
> szczególnie jak kto zadeklarowany mięsożerca (też ja) i preferuje
> boczek.
>
> A ze szczypiorkiem zdarzało mi się jeść. Z szynką również.
>
>> I patrzcie, ile wydusiliśmy z takiego banalnego tematu :)
>
> Co się swoją drogą dzieje z XL'ką? Nie żebym była specjalnym entuzjastą
> jej stylu dyskusji i politykowania, ale trzeba przyznać, że zarzucała tu
> sporo nowych tematów.
>
To Ty jesteś teraz taki "gender"?
No, no... Można powiedzieć: Na fali :)
Ale może to tylko dla jaj? :D
Żeby trzymać się tematu wątku: Kogut do koguta - Ty z tą kurą chodzisz
na poważnie czy tylko dla jaj? ;)
--
Wiesiaczek (c?????? ?? ??????, ??????)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|