Data: 2019-09-25 18:09:05
Temat: Re: Patelnia. Tak dla jaj
Od: Wiesiaczek <c...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 25.09.2019 o 15:50, Marcin Debowski pisze:
> On 2019-09-25, Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .09.2019 o 11:54 <d...@g...com> pisze:
>>
>>> On Wednesday, September 25, 2019 at 12:42:16 AM UTC+2, Marcin Debowski
>>> wrote:
>>
>>>> A z jakimi dodatkami robicie? Grzyby, pomidory cebula? Z mięsnych co
>>>> poza boczkiem?
>>
>>> z jaj bez pieczątek.
>>>
>>
>> :)
>> Trzeba dokładnie obejrzeć takie jajka, bo "baba" potrafi próbować wywabić
>> pieczątkę.
>> Niektórzy wąchają jajka pod kątem zapachu mięty, pasta do zębów ładnie
>> ściera tusz.
>>
>> Ale jajka "spod szczęśliwej kury" są smaczniejsze, nawet jeśli to jest
>> oparte wyłącznie na wierze.
>>
>> Przypomniałem sobie o jajecznicy z dodatkiem sera feta. Smaczne, ale
>> trzeba uważać z ilością, bo słone.
>> Oczywiście rozgnieciony ser musi być lekko widoczny, nie mieszać zbyt
>> dokładnie.
>>
>> Na upartego może być ser "typu feta".
>
> Narobiłeś mi smaka tymi kurkami, a tu przypomniałeś, że zdarzało mi się
> też kiedyś robić i z żółtym serem (dodawanym jako tarty rzecz jasna w
> czasie mieszania). Feta również wydaje się dobrze pasować i jeszcze
> spróbowałbym do tego pomidory. Tylko faktycznie trzeba uważać z solą,
> szczególnie jak kto zadeklarowany mięsożerca (też ja) i preferuje
> boczek.
>
> A ze szczypiorkiem zdarzało mi się jeść. Z szynką również.
>
>> I patrzcie, ile wydusiliśmy z takiego banalnego tematu :)
>
> Co się swoją drogą dzieje z XL'ką? Nie żebym była specjalnym entuzjastą
> jej stylu dyskusji i politykowania, ale trzeba przyznać, że zarzucała tu
> sporo nowych tematów.
>
To Ty jesteś teraz taki "gender"?
No, no... Można powiedzieć: Na fali :)
Ale może to tylko dla jaj? :D
Żeby trzymać się tematu wątku: Kogut do koguta - Ty z tą kurą chodzisz
na poważnie czy tylko dla jaj? ;)
--
Wiesiaczek (c?????? ?? ??????, ??????)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|