Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Placki ziemniaczane - mrożenie masy? Re: Placki ziemniaczane - mrożenie masy?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Placki ziemniaczane - mrożenie masy?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-s
po-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Placki ziemniaczane - mrożenie masy?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <k9tp7v$fc1$1@node2.news.atman.pl>
Date: Fri, 7 Dec 2012 23:16:21 +0100
Message-ID: <1l8lztbvqcb50$.5fv7of034t5s.dlg@40tude.net>
Lines: 28
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.26.146.26
X-Trace: 1354918580 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1224 83.26.146.26:1800
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349801
Ukryj nagłówki

Dnia Fri, 7 Dec 2012 23:05:51 +0100, artustas napisał(a):

> Zima to placków się zachciewa:).
> Ale do rzeczy, tak sobie pomyślałem czy nie można zamrozić gotowej masy na
> placki. Robię je w sokowirówce, trochę z tym roboty, a tak na szybko by było
> z zamrażalnika.
> Praktykował ktoś?, pytam bo mam zamiar spróbować.
>


Surowe ziemniaki nie znoszą mrożenia. Tak sądzę, ponieważ nawet te
nadmarznięte zamieniają się w breję oraz/albo przynajmniej zmieniają smak
na słodkawy na skutek pewnych procesów.

> A, i jak macie jakiś fajny szybki przepis do placków a`la po węgiersku,
> chętnie skorzystam.

Placki jak placki, ale wkłaaaaaaad... Zawsze jak robię gulasz z pręgi i mi
zostanie tyle, że nie starczy na pełne porcje, to mrożę ten gulasz do
placków na później albo na drugi dzień robię je od razu.
Czyli placek jak placek (byle duży, chrupiący, czyli użyty od razu, bez
czekania - więc smażę na dwóch patelniach), na placek gulasz, złożyć na
pół, na wierzch jeszcze sos z gulaszu, na sos ser żółty starty i smażone
pieczarki, a obok kiszony lub diabelski ogóreczek :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.12 tomjas
07.12 artustas
07.12 artustas
07.12 Qrczak
07.12 Ikselka
07.12 Qrczak
07.12 Ikselka
07.12 Qrczak
07.12 Ikselka
09.12 rageofhonor
09.12 masti
09.12 Stefan
09.12 rageofhonor
10.12 Ikselka
10.12 Anai
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?