Data: 2018-05-19 14:49:59
Temat: Re: Podróby arbuzów.
Od: Trybun <c...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-05-18 o 01:28, Animka pisze:
>
> Tak naszprycowali te jabłka chemikaliami, że sa twarde jak kamień.
> czesi zwrócili cały ten towar informyjąc, że nie życzą sobie zatrutych
> jabłek. Tym sposobem te jablka trafiły do supermarketów nawet bez
> obniżenia ceny i nikt tego nie kupuje.
>
Może jakieś poszczególne partie "uzdatnili" chemicznie i pepiki to
wywęszyli... Ale ogólnie przetrzymywanie jabłek w chłodniach to strzał w
dziesiątkę. Mam w piwnicy jeszcze trochę swoich jabłek, mocno
powiędnięte, bez smaku. A takie ze sklepu - soczyste, aromatyczne -
praktycznie jakby prosto z drzewa.
|