Data: 2018-05-18 21:58:33
Temat: Re: Podróby arbuzów.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
> W dniu 2018-05-17 o 12:20, Trybun pisze
Nie Trybun, tylko XL!
>>>> Zrozum - w uprawie amatorskiej stosujemy odmiany amatorskie (czyli
>>>> nieodporne na transport w stanie dojrzałym). Kiedy chcę zawieźć dzieciom
>>>> pomidory, muszą być w pudle w jednej warstwie.
>>>> A w sklepie masz tylko i wyłącznie odmiany przemysłowe - które nigdy nie
>>>> miękną, nawet jeśli są (niby) dojrzałe, więc mogą być teansportowane,
>>>> przekładane, przebierane rękami klientôw. Taki pomidor staje się miękki
>>>> tylko kiedy jest przechłodzony lub zaczyna się psuć.
>>>>
>>>>
>>> I ta twarda konsystencja to JEDYNA pożądana przez handel cecha. Smak,
>>> aromat? - to tutaj rzeczy z punktu widzenia handlu zupełnie
>>> nieistotne, bo
>>> ludzie i tak kupią. Pomidor czy jabłko ma dobrze znosić transport i móc
>>> długo leżeć w oczekiwaniu na klienta.
>
> Tak naszprycowali te jabłka chemikaliami, że sa twarde jak kamień. czesi
> zwrócili cały ten towar informyjąc, że nie życzą sobie zatrutych jabłek.
> Tym sposobem te jablka trafiły do supermarketów nawet bez obniżenia ceny
> i nikt tego nie kupuje.
>
Naucz się cytować poprawnie - nie przypusując MOICH wypowiedzi innym.
--
XL
|