Data: 2015-02-14 07:46:15
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-13 o 23:20, Jarosław Sokołowski pisze:
> Określenie "puchy marne", tak właśnie frazeologicznie potraktowane,
> znam z czasów dawnych, a nawet bardzo dawnych. Opisywało się w ten
> sposób poślednie gatunki konserw, z których chyba najłatwiej dostępnym
> był "pasztet kielecki" wtajemniczonym znany również jako "jad kielecki".
Jadu kieleckiego w wydaniu zapuchowanym nie znam, ale wsio w pieriedi,
jak mawiają pobratymcy.
Ludka tutaj rzeczywiście brakuje, jednak ostatnio go gdzieś widziałam
wirtualnie, może na grupie tłumaczy? A tutaj, cóż mówić.
--
B.
|