Data: 2006-09-24 07:18:12
Temat: Re: Pryskający olej
Od: "yuras" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Beata" <B...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:ef56vv$5qa$1@nemesis.news.tpi.pl...
| Witam!
| Teraz staram się smażyć na oleju, bo to podobno
| zdrowsze. Jest z tym jednak wielki problem -
| gorący olej rozpryskuje się tak, że mam potem
| do umycia wszystko co znajduje sie wokół płyty.
| Zdarza się także, że ulegam poparzeniu rozpryskującym
| się olejem.
Tez takie kłopoty miałem jak zaczynałem moja przygodę z pichceniem
,patelnia musi być sucha ,nie zaraz po umyciu bez wytarcia.Olej na patelni
musi być dobrze rozgrzany i mięso czy co tam będziesz smażyła odsączone z
wody lub zapraw .Jeśli spełnisz te warunki będzie to "spokojne' i cichutkie
smażenie -:)))
juras
|