Data: 2009-02-16 07:53:51
Temat: Re: Przechowywanie mąki z pełnego przemiału
Od: "Tadeusz Jerzy Korsak" <tkorsak@"REMOVE"ilot.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jan Werbiński" <j...@j...com> napisał w
wiadomości news:gn149q$ar9$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Jak przechowywać mąkę żytnią i pszenną z pełnego przemiału, razową itp?
> Podobno tłuszcz jełczeje i maksymalna jej trwałość to 3-6 miesięcy.
> Niestety nie da się kupić tanio małej ilości takiej mąki. W sklepie to
> powyżej 4 zł za kg żytniej + dużo paliwa na poszukiwania sklepu. Zakup 6
> kg w sklepie kosztuje mnie więcej niż 30 kg w młynie. Zatem kupiłem w tym
> drugim i nie wiem co z tą mąką zrobić, żeby przedłużyć jej trwałość.
> Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
W ten oto sposób dowiedziałeś się dlaczego Niemcy produkują tyle typów
żarnowych domowych młynków do zboża!
Pozdrawiam!
Tadeusz
|