Data: 2009-10-28 10:53:38
Temat: Re: Przepis na gulasz
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Olleo pisze:
> No dobra, przypuszczam, ze na takie male kawalki wystarczy, ale co z
> taka pieczenia? Jakbym chcial sobie zrobic zamiast wedlin do chleba?
Marynować 2-3 dni (polać octem, obłożyć pokrojoną cebulą, liściem
laurowym, pieprzem i zielem angielskim, docisnąć deseczką i przechowywać
w lodówce, co około 12h obracać). Potem tę marynatę opłukać dokładnie,
mięso posolić i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, następnie dusić w
brytfannie mniej więcej godzinę na każdy kg mięsa. Pod koniec duszenia
można dodać świeżo skrojonej cebulki, grzybów suszonych (wtedy będzie
pieczeń z sosem grzybowym). I na zimno też można spożywać.
Ewa
|