Data: 2004-04-04 10:27:35
Temat: Re: Przepis na pasche/ambrozje (cd)
Od: "likaon" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040404121536504+0200@news.onet.pl...
> mnie jest to coś takiego jakby murzyni w Afryce zobaczywszy u białych
> choinkę stawiali ją w środku lata, bo taka ładna.
A jak postawią w środku zimy, to niby inaczej wygląda?
> Zaręczam Wam, że pascha, kapusta z grzybami na oleju,
> kutia, kompot z suszu smakują znacznie bardziej jedzone raz do roku w
> szczególny dzień,, niż gdybyśmy je sobie robili dla przyjemności co
> tydzień.
To przesada. Wszystkie te potrawy smakują tak samo każdego dnia.
Smak jest tylko chemicznym kodem rozpoznawanym przez nasz organizm.
Oczywiście można dyskutować o ewolucji kodu wskutek zaburzeń emocjonalnych
organizmu.
Natomiast przypisywanie jedzeniu czynnika cywilizacyjnego jest mocno
naciąganym argumentem.
likaon
|