Data: 2009-01-21 10:23:48
Temat: Re: Przyrządzanie tatara.
Od: Roman Rumpel <r...@s...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 20 Jan 2009 21:07:34 +0100, Als napisał(a):
>
>> Od razu się przyznam - lubię tatara. Nie jest to dla mnie problem, dla
>> otoczenia też to nie jest obciążeniem. Ale dzisiaj (przy okazji jedzenia
>> tegoż) naszła mnie taka refleksja - jak NAPRAWDĘ powinno się przyrządzać
>> tatara? W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
>> różnych gatunkach wołowiny.
>
> :-O
> O nie, co to, to nie: musi być koniecznie polędwica, końskiej co prawda
> nie uświadczysz, no ale wołowa.
>
Co to to nie
Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo zrazowej.
--
Szukam nowej sygnaturki, a skończył mi się żeń szeń.
Roman Rumpel skype: rumpel.roman
www.rumpel.pl
|