Data: 2009-01-21 10:47:02
Temat: Re: Przyrządzanie tatara.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 21 Jan 2009 11:23:48 +0100, Roman Rumpel napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 20 Jan 2009 21:07:34 +0100, Als napisał(a):
>>
>>> Od razu się przyznam - lubię tatara. Nie jest to dla mnie problem, dla
>>> otoczenia też to nie jest obciążeniem. Ale dzisiaj (przy okazji jedzenia
>>> tegoż) naszła mnie taka refleksja - jak NAPRAWDĘ powinno się przyrządzać
>>> tatara? W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
>>> różnych gatunkach wołowiny.
>>
>> :-O
>> O nie, co to, to nie: musi być koniecznie polędwica, końskiej co prawda
>> nie uświadczysz, no ale wołowa.
>>
>
> Co to to nie
>
> Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo zrazowej.
Szczerze powiem, że jestem zdziwiona, ale w końcu wszystko jest na tym
świecie mozliwe - może to jakaś nowa, posocjalistyczna szkoła ;-PPP
|