Data: 2009-01-21 11:20:55
Temat: Re: Przyrządzanie tatara.
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Roman Rumpel" <r...@s...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:gl6t3o$897$1@news.onet.pl...
> Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 20 Jan 2009 21:07:34 +0100, Als napisał(a):
>>
>>> Od razu się przyznam - lubię tatara. Nie jest to dla mnie problem, dla
>>> otoczenia też to nie jest obciążeniem. Ale dzisiaj (przy okazji jedzenia
>>> tegoż) naszła mnie taka refleksja - jak NAPRAWDĘ powinno się przyrządzać
>>> tatara? W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
>>> różnych gatunkach wołowiny.
>>
>> :-O
>> O nie, co to, to nie: musi być koniecznie polędwica, końskiej co prawda
>> nie uświadczysz, no ale wołowa.
>>
>
> Co to to nie
>
> Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo zrazowej.
>
O szlachetnosci tatara swiadczy wlasnie to, ze jest z poledwicy wolowej..
Najszlachetniejszej czesci wolu :-)
Niektorzy dodaja jeszcze szprotki wedzone.. to tak a propos... ja osobiscie
dodaje jeszcze odrobinke maggi lub sosu sojowo-grzybowego (wtedy nie daje
soli).
I pieprz oczywiscie... (niektorzy daja pieprz bialy).
|